leren is leuk,
dus dat stimuleren we

Ontwikkeling

De ontwikkeling van lettertypes is iconisch voor de onvoorspelbaarheid waarmee ontwikkelingen plaatsvinden. Steve Jobs volgde in 1974 anderhalf jaar kalligrafie colleges aan het Reed College in Portland. Twee jaar later verbaasde hij iedereen met verschillende lettertypes voor de Mac. Bij DHM geloven we in ontwikkelingstrajecten die zich op het eerste gezicht niet direct uitbetalen. Echte ontwikkeling is namelijk onvoorspelbaar.

Waarom wij ons ontwikkelen

Wij geloven dat werkgeluk voortvloeit uit jezelf ontwikkelen. Leren is leuk, toch? Uit onderzoek blijkt dat professionals die zich constant ontwikkelen, weerbaar zijn en makkelijker om gaan met stress en een veranderende omgeving.

Ook kennis is onderhevig aan slijtage, net als een civiel object. De wereld verandert constant waardoor nieuwe kennis nodig is. Tien jaar geleden waren verificatie en validatie bijvoorbeeld begrippen waar we in de bouw niet mee bekend waren. Nu zijn het voorwaarden om als aannemer betaald te krijgen voor de geleverde dienst.

Hoe wij dat doen

Bij DHM geloven we dat persoonlijke ontwikkeling voor ieder mens verschillend is. De basis voor ontwikkeling vinden we in een veilige omgeving waarin we ons vrij voelen en kwetsbaar op durven te stellen. Wij wakkeren de ontwikkelingsdrang aan door te luisteren naar de professional en hem of haar bewust te maken van wat er te leren is.

Ook in de projecten die wij dagelijks uitvoeren, delen wij op gestructureerde wijze onze kennis. Nieuwe waardevolle inzichten krijgen een plek in onze werkwijze en stellen we beschikbaar voor onze partners. Binnen onze eigen integrale projectmanagementfilosofie werkt DHM met kennisteams. Zo ontwikkelen we nieuwe kennis en innovatieve producten voor onze sector.

Welke kennis wij ontwikkelen

We faciliteren de persoonlijke groei van professionals binnen DHM en zeker ook die van onze partners. Daarnaast werken we dagelijks aan nieuwe manieren om collectief te leren. Dat geldt natuurlijk ook voor vakinhoudelijke groei, die we in de kennisteams vormgeven.

Daar waar wij onze partners zien worstelen, helpen wij. Zowel door de inzet van onze gedreven professionals, als door het ontwikkelen van slimme toepassingen en nieuwe werkmethoden. Zo creëren we rust en ruimte en werken we actief aan een betere wereld.