REF contractmanagement Jorge

Contractmanagement bij Realisatie kademuur HHTT

De HES Hartel Tank Terminal op de Hartelstrook in de haven van Rotterdam is een terminal in ontwikkeling. Moederbedrijf HES International ontwikkelt deze tankterminal voor de op- en overslag van olieproductie en biobrandstoffen op de Hartelstrook aan de zuidzijde van de Mississippihaven op de Maasvlakte.

Ons inzicht

Vanaf februari 2018 is de Combinatie Hes Hartel Tank Terminal (Van Hattum & Blankevoort – Boskalis – Mobilis/TBI) gestart met de bouw van de kade, project “Realisatie Kademuur HHTT”. Naast een diepzee kademuur met een lengte van 1.200 meter en een aansluiting van de nieuwe kade op de bestaande kade, wordt ook een kademuur over een lengte van 1.000 meter aangelegd voor binnenvaartschepen. Daarnaast wordt een steiger van 350 meter met vier aanlegplaatsen gerealiseerd. De bouw van de HHTT is als een conventioneel RAW-bestek door de Port of Rotterdam op de markt gebracht en dit betekende dat er behoefte was aan expertise op gebied van contractmanagement met RAW-contracten.

Onze oplossing

DHM heeft snel geschakeld door het inzetten van een contractmanager met specifieke kennis en expertise op het gebied van coördinatie en afhandeling van scope wijzigingen en afwijkingen én ervaring op het gebied van RAW-contracten. Snel kunnen instappen in het lopende proces, ervaring bij zowel opdrachtgever als opdrachtnemer en bekendheid met toetsing en afhandeling van afwijkingen/wijzigingen hebben ervoor gezorgd voor soepele samenwerking met de opdrachtgever en continuering van het project.

Onze resultaten

De bouw van de Hes Hartel Tank Terminal is als een conventioneel RAW-bestek door de Port of Rotterdam op de markt gebracht. Dit betekende veel wijzigingen en afwijkingen (mei 2019 ca. 250 afwijkingen en ca. 200 wijzigingen). Door tweewekelijks intern een wijzigingen overleg in te plannen met de projectmanager, hoofduitvoerders en werkvoorbereiders waren wij als team in staat om goed voorbereid en gedegen het wijzigingen overleg te voeren met de opdrachtgever. Gedurende het project werden de wijzigingen beter, completer en concreter opgesteld en sneller door de opdrachtgever gehonoreerd. Het mooiste resultaat is dat de ingediende wijzigingen en afwijkingen naarmate het project vorderde grotendeels door de opdrachtgever werden gehonoreerd.