REF Noord/Zuidlijn

Noord/Zuidlijn

Het bouwen van de Noord/Zuidlijn aan de ene kant en het beheren en renoveren van het bestaande metronetwerk aan de andere kant maakt dit project een dynamische speelveld. Dit project is bij uitstek bijzonder als het gaat om projectbeheersing. Niet alleen de omvang in geld, maar ook de vele interfaces en de verschillende contracten maken dit een uitzonderlijk mooie ervaring. De Noord/Zuidlijn gaat ervoor zorgen dat Amsterdam beter bereikbaar wordt èn blijft. Met de komst van de nieuwe metrolijn wordt de rit Amsterdam Noord met Amsterdam Zuid in tijd gehalveerd.

Ons inzicht

In dit project stappen kan alleen met een goed georganiseerde start. Kennismaking met een aantal relevante personen leert dat het groot is, complex, veel afhankelijkheden heeft, en veel belangen. Enthousiaste gedreven mensen om je heen geven energie ondanks de grote spanning en druk op de teams.

Kent iedereen het spel en de spelregels? Handelen naar de afgesproken structuur zorgt ervoor dat mensen niet zelf gaan zoeken naar een passende invulling. Niet alleen herkennen maar ook erkennen als het schuurt en wringt in de organisatie. Soms is dat ook goed.

Onze oplossing

De problematiek rondom dit project is enorm, allereerst hebben wij de problemen vereenvoudigd om daarna een gedragen oplossing aan te dragen. Waarbij wij oog hebben voor mens, met transparantie, realisme, daadkracht en sensitiviteit zijn wij vooruit blijven kijken, op zoek naar de juiste oplossing. Voor de planning hebben wij vele scenario’s omschreven met alternatieve paden zodat in het project inzicht is welke mogelijkheden er nog zijn op ieder moment van de dag. Door het actief zoeken naar de samenwerking met opdrachtnemers en stakeholders hebben wij inzicht en grip gekregen op de planning van dit complexe project.

Ons resultaat

Door de intensief coördinatie op de planning zijn er gestructureerd overleggen ontstaan waarin alle afspraken helder worden vastgelegd, kan de besluitvorming makkelijk worden gefaciliteerd aangezien er alternatieve paden in meerdere scenario’s is omschreven.

Het mooiste resultaat is de omslag in het team, proactief gaan alle medewerkers op zoek naar raakvlakken om tijd gerelateerde interfaces te beheersen.