Projectbeheersing vacature

Mensen met kennis

Als Manager Projectbeheersing ben jij de partner voor onze opdrachtgevers in alle beheersingsaspecten (risico, tijd, geld, kwaliteit, informatie en organisatie). Jij kent de zachte kanten van projectbeheersing welke bijdragen aan het projectresultaat en waarmee je de andere disciplines in balans houdt. Je bent in staat om je te verdiepen op de inhoud en de specialisten te challengen en bij te sturen, om het optimale projectresultaat te halen.

Ons team projectbeheersing kenmerkt zich met leden die allen energie krijgen van intensief samenwerken voor een gemeenschappelijk resultaat. Wij hebben een autonome en kritische blik op de voortgang en besluitvorming in een projectorganisatie. Wij creëren overzicht, werken gestructureerd en bieden de andere IPM-leden de juiste omstandigheden om te focussen op de inhoud.

De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit:

  • Adviseren ten aanzien van de beheersing van projecten en ondersteuning opdrachtgevers
  • Zorgen voor de coördinatie en integraliteit van de disciplines risicomanagement, wijzigingenbeheer, kostenmanagement, planningsmanagement, project financiën, kwaliteitsmanagement, informatie- en documentmanagement
  • Tijdig signaleren van vertragingen (planning), overschrijdingen (financiën) en risico’s.

Werken in een team betekent automatisch werken met verschillende mensen. Wij kenmerken ons door flexibiliteit waarbij we ons goed kunnen aanpassen aan de groepsdynamiek. Wij zijn namelijk faciliterend ingesteld en zetten het gemeenschappelijke belang voorop. Op een beschouwende manier zijn wij gewend veel vragen te stellen voor continue beheersing, dan wel verbetering.

Oplossingen met resultaat

Wij worden blij van energieke, kritische collega’s die verantwoordelijkheid nemen. Zelfstandige mensen die stelling durven nemen en gevraagd en ongevraagd advies geven. Teamspelers die zich flexibel opstellen, goed kunnen communiceren en creativiteit zoeken in verschillende vormen van informatie-overdracht.

Je beschikt over de volgende opleiding/werkervaring en competenties:

  • Minimaal afgeronde HBO-opleiding richting civiele techniek
  • 3 tot 5 jaar werkervaring als Manager Projectbeheersing of aantoonbare ervaring als manager van één of meerdere van de beheersaspecten.
  • Kennis van planningsmethodieken en risicomanagement
  • Bij voorkeur in het bezit van een afgeronde opleiding als IPMA of PRINCE2
  • Ervaring met Primavera, Coda en Lias zijn een pré.
  • Analytisch, kritisch en proactief.

Reageren?

Enthousiast over deze vacature? Neem dan contact op met Rob de Vries via 06-21 222 163 of email rob.de.vries@dhm.flywheelsites.com. Ook als het profiel niet helemaal op jou aansluit maar je bent geïnteresseerd om stappen te maken binnen het vakgebied projectbeheersing, nodigen we je uit om contact op te nemen. Wij maken graag kennis met je!