Projectmanager vacature

Mensen met kennis

Ben jij de projectmanager die bijdraagt aan de projecten van DHM en haar klanten? Neem jij verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en realisatie van projecten en breng je deze tot een goed einde? Ben je klantgericht en vind je het een uitdaging om leiding te geven en samen te werken met anderen?

De Projectmanager is verantwoordelijk voor projecten bij de klant of binnen DHM-infra en geeft leiding aan projectteams. De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit:

  • Projectontwikkeling: het bepalen van de haalbaarheid van een project, gegeven de randvoorwaarden (intern en extern), door het onderzoeken en selecteren van alternatieven en het opstellen en ter besluitvorming brengen van project voorstellen
  • Het uitvoeren van projectmanagement gedurende de gehele looptijd van een project, inclusief variantenstudies, bepalen van de haalbaarheid van een project, opstellen van de business case en contract, doen uitvoeren van de engineering en bouw. De projectmanager doet dit in samenwerking met klanten en/of in samenwerking met andere stakeholders.
  • Het opstellen van de documentatie en benodigde overeenkomsten welke noodzakelijk zijn om vanaf de start tot aan de oplevering het project efficiënt en doelmatig te kunnen managen
  • Het voorbereiden, organiseren en realiseren van de projecten op een verantwoorde en veilige manier zodat met een effectieve en efficiënte beheersing van middelen het beoogde projectresultaat wordt bereikt
  • De Projectmanager geeft functioneel leiding aan een team van professionals, coördineert de processen binnen de eigen projecten en zorgt daar waar noodzakelijk voor aansluiting met andere projecten en processen binnen DHM-infra en/of bij haar klanten.

Oplossingen met resultaat

Je bent in staat om een complex, multidisciplinair project in kaart te brengen. Hierbij schakel je tussen de belangen van de partijen, het doel van het project en de technische mogelijkheden. Je beschikt over een scherp analytisch inzicht en weet de vraag van de klant te vertalen naar een onderscheidende propositie en je hebt ervaring met besluitvormingsprocessen. Je bent gewend om over projecten heen te kijken en terug te redeneren met de uitkomst in je achterhoofd.

Je beschikt over de volgende opleiding/werkervaring en competenties:

  • Minimaal 3-5 jaar ervaring met projectontwikkeling en projectmanagement bij een opdrachtgever, aannemer of ingenieursbureau.
  • Je bent ervaren in het leiden van teams van professionals in een projectomgeving.
  • Daarnaast heb je kennis van en ervaring met, projectmanagementmethoden en veiligheidsaspecten binnen projecten.
  • Relevante opleiding (bijvoorbeeld technisch, planologisch en/of economisch) en je hebt een academisch werk- en denkniveau.
  • Je geeft effectief en resultaatgericht leiding aan je projectteam.

Je bent een ambitieuze professional en beschikt over sterke commerciële en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een ondernemende, daadkrachtige en resultaatgerichte mentaliteit. Daarnaast ben je in staat te verbinden en ogenschijnlijke tegenstrijdige belangen samen te brengen. Je bent stressbestendig, flexibel en assertief en je durft besluiten te nemen.

Reageren?

Enthousiast over deze vacature? Neem dan contact op met Rob de Vries via 06-21222163 of email rob.de.vries@dhm.flywheelsites.com. Ook als het profiel niet helemaal op jou aansluit maar je bent geïnteresseerd om stappen te maken binnen het vakgebied projectmanagement, nodigen we je uit om contact op te nemen. Wij maken graag kennis met je!