Risicomanager planner vacature

Mensen met kennis

Als medior professional ben je mede verantwoordelijk voor het managen van de kansen, risico’s en planning van diverse multidisciplinaire projecten. Je bent communicatief sterk. Dat helpt je om kansen en risico’s in kaart te brengen maar ook om bevindingen en maatregelen met draagvlak in de projectorganisatie bij te sturen. Doordat je zowel de risico’s als de planning overziet, ben je in staat om het voortouw te nemen in de integrale afstemming van projectbeheersing. Zo ben je een optimale sparringpartner voor de projectmanager en/of manager projectbeheersing.

Je ondersteunt en adviseert de opdrachtgevers om te komen tot een gestructureerde en logische projectaanpak. Je maakt daarbij gebruik van onder andere Primavera en Risk Analysis.

De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit:

  • Integrale afstemming verzorgen binnen het projectteam m.b.t. risico’s en planning
  • Ontwikkelen van planningen en up-to-date houden van de planningen
  • Inzichtelijk maken van veranderingen en de gevolgen daarvan in de planning.
  • Identificeren en analyseren van risico’s
  • Structureren en bijhouden van risicodossier.

Je volgt ontwikkelingen in het vakgebied, maakt een inschatting van de toepasbaarheid binnen de organisatie en die van onze opdrachtgevers. Doet voorstellen voor implementatie van relevante ontwikkelingen ten einde risico- en planningsmanagement te kunnen verbeteren.

Oplossingen met resultaat

De huidige projecten zijn steeds complexer en vragen meer kennis en expertise op het gebied van risicomanagement en planning. Dit betekent dat jouw toegevoegde waarde ligt in een bijdrage leveren aan de inhoudelijke ontwikkeling van risicomanagement en planning en het aanjagen en verbeteren van processen.

Om succesvol te zijn als medior risicomanager/planner beschik je over de volgende opleiding/werkervaring en competenties:

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding
  • Minimaal 5 jaar ervaring met risicomanagement, planning en integrale projectbeheersing
  • Aantoonbare ervaring met projectbeheersing binnen geïntegreerde contracten en het beheersen van contracten met systeemgerichte contractbeheersing
  • Ervaring met het zelfstandig invulling geven aan risicomanagement en planning in complexe projecten
  • Organisatiebewustzijn, communicatief vaardig, analytisch, proactief.

Reageren?

Enthousiast over deze vacature? Neem dan contact op met Rob de Vries via 06-21222163 of email rob.de.vries@dhm.flywheelsites.com. Ook als het profiel niet helemaal op jou aansluit maar je bent geïnteresseerd om stappen te maken binnen het vakgebied projectbeheersing, nodigen we je uit om contact op te nemen. Wij maken graag kennis met je!