Technisch Management vacature

Mensen met kennis

Als Technisch manager ben jij voor onze opdrachtgevers eindverantwoordelijk voor het technische vraagstuk binnen een project. Jij weet juiste sturing te geven op de inhoudelijke expertise, begrijpt de technische ontwerpmogelijkheden en staat in voor kwaliteit. In ons team zijn nieuwsgierige mensen belangrijk. Je kunt alleen oplossingsgericht werken als je weet wat de drijfveren zijn van je gesprekspartners. Omdat we steeds integraler werken, is interesse in alle aspecten van het project proces een must. We zoeken een leergierige teamplayer. Kritisch en met overtuigingskracht. Techniek is de basis, maar je moet het wel goed over kunnen brengen.

Opdrachtgevers variëren van commerciële opdrachtgevers zoals aannemers en projectontwikkelaars tot publieke partijen zoals Rijkswaterstaat, Provincies, Waterschappen en gemeenten.

De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit:

  • Afstemmen belangen tussen opdrachtgever en betrokken stakeholders
  • Ophalen van interne en externe eisen en vertalen naar een technische oplossing
  • Bijdrage leveren aan de opzet van de vraagspecificatie en contractbeheersing
  • Aandragen risico’s, actualiseren en beheersen van risico’s en uitvoeren van beheersmaatregelen.

Oplossingen met resultaat

Techniek is altijd in beweging en blijft innoveren. The sky is the limit? Alles is mogelijk, maar is het nog nuttig en nodig? De technisch manager blijft kritisch en zoekt naar de juiste oplossingen, daarom beheers je zowel de harde als de zachte kant van de relatie met de klant en overige teamplayers. Dat is van cruciaal belang om een project succesvol te maken

In de voorbereiding gaat het om de afstemming van belangen tussen opdrachtgever en betrokken stakeholders. Dit is altijd een spagaat, spannend en interessant tegelijk. Je weet deze interne en externe eisen op te halen, op waarde te schatten en te vertalen naar een mooie technische oplossing met het juiste draagvlak. Je hebt de ambitie om vanaf schets tot en met de realisatie aan (complexe) multidisciplinaire projecten te werken.

Je beschikt over de volgende opleiding/werkervaring en competenties:

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding richting civiele techniek
  • 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
  • Kennis en ervaring met System Engineering en kennis met D&C en UAV-gc contractvormen in civieltechnische projecten
  • In bezit van brede vakinhoudelijke kennis op zowel technisch vlak als op het vlak van conditionering
  • Je bent oplossingsgericht, besluitvaardig, omgevingsbewust en hebt overtuigingskracht.

Reageren?

Enthousiast over deze vacature? Neem dan contact op met Maarten van Son via 06-38143751 of e-mail maarten.van.son@dhm.flywheelsites.com. Ook als het profiel niet helemaal op jou aansluit maar je bent geïnteresseerd om stappen te maken binnen het vakgebied technisch management, nodigen we je uit om contact op te nemen. Wij maken graag kennis met je!