REF TRAINING, OPLEIDING EN COACHING GASUNIE

Training, coaching en opleiding Gasunie

Training, opleiding en coaching on the job van Gasunie werknemers in ViA (Voorwaartse Integratie Aannemerij) werkwijze.

Ons inzicht

Het geïntegreerd in de markt zetten van projecten voor de Gasunie als netbeheerder van het hoofd gas transport netwerk geeft het personeel van de Gasunie nieuwe taken en verantwoordelijkheden. Het is belangrijk om hen hierin te helpen, zowel in het ontwikkelen van begrip voor de nieuwe werkwijze, als de implementatie van deze werkwijze in hun reguliere werkproces.

Onze oplossing

In samenspraak met het implementatieteam de Gasunie heeft DHM een trainingsmodule ontwikkeld welke door al het project personeel van de Gasunie één of meerdere malen is doorlopen om de kennis over het VIA proces bij te brengen. Daarnaast hebben we een team van ervaren begeleiders ingezet om het Gasunie personeel in het SCB toetsproces te helpen tijdens zowel de voorbereiding als het uitvoeren van toetsen. Het doel van de coaching on the job is om het Gasunie personeel te begeleiden in het bekwaam worden in het toetsproces.

Onze resultaten

Met ons team van trainers hebben wij 19 trainingen gegeven waarmee 281 personeelsleden zijn opgeleid. Daarnaast heeft het team van 14 toets begeleiders ruim 180 toetsen en toetsvoorbereidingen begeleid bij ruim 60 verschillende personen binnen de gasunie. Van deze ruim 60 personen zijn er inmiddels 36 voldoende bekwaam bevonden om zelfstandig toetsen uit te voeren.