Training en workshops SCB – Provincie Overijssel

Training en workshops SCB – Provincie Overijssel

DHM verzorgt een workshop Systeemgerichte Contractbeheersing voor de medewerkers van de Provincie Overijssel

Ons inzicht

Hoe zorg je ervoor dat je als opdrachtgever krijgt wat je wilt? Dat het de kwaliteit heeft die je verwacht en toch binnen afgesproken tijd en geld wordt gerealiseerd. Durf je meer afstand te nemen en de aannemer de verantwoordelijkheid te laten nemen? Wat is er nodig om je het vertrouwen in de deskundigheid van je opdrachtnemer te krijgen en te behouden? Contractmanagers, inhoudelijk experts, ontwerpers en toezichthouders van de provincie Overijssel hebben hun introductie inmiddels gehad.

 

Na deze workshop hebben de deelnemers kennis gemaakt met alle stappen in de contractbeheersing onder een UAV-gc contract, weten zij wat de basis is voor de contractbeheersing, wat het verschil is met traditionele directievoering op contracten en waar zij in de contractbeheersing input kunnen leveren en kunnen sturen zodat de projectorganisatie een goede start kan maken met de nieuwe contracten.

Onze oplossing

Aan de hand van voorbeelden uit actuele projecten van de provincie ervaren de deelnemers de belangen en verantwoordelijkheden van de verschillende rolhouders in het contractbeheerproces. We willen vooral het belang van de eigen rol van de deelnemers in de contractbeheersing kenbaar maken. Daarom ligt de focus van de workshops op het gebied van toetsing en de invulling daarvan door de inhoudelijke experts.

 

Training en workshops zijn gegeven door medewerkers van DHM die allen ruime ervaring hebben met het hele proces van UAV-gc contracten en contractbeheersing:

  • Bart-Jan de Waard: een ervaren projectmanager en coach die verbinding in teams brengt.
  • Marije van Koeveringe:  lead auditor met veel kennis over auditeren, toetscoördinator en SCB en draagt deze kennis ook over door anderen te coachen en op te leiden tot toetser.
  • Fransina Ruijgrok: kwaliteitsmanager met overall ervaring op het gebied van opdrachtgevers-, opdrachtnemers- als leveranciersaudits.
  • Remco Vogelezang-Havers, een ervaren facilitator van interactieve bijeenkomsten.

Uitgebreide CV’s van de trainers zijn op te vragen bij DHM.

Ons resultaat

De training bestond uit drie onderdelen namelijk een introductie SCB, het vertalen van risico’s naar toetsen en interactieve workshops.

In de workshops zijn de deelnemers slag gaan met hun eigen projecten waarbij ze de toetsen hebben voorbereid, het toetsgesprek hebben geoefend op ervaren auditoren en het uitschrijven van eventuele bevindingen, een aanzet voor het toetsverslag en het advies aan de contractmanager.

 

“Wil je weten hoe je een dropje gebruikt bij het toetsen, dan kom ik dat graag toelichten.”

Marije van Koeveringe, toetscoördinator grote projecten